Groene waterstof als basis voor de transitie naar een duurzame energievoorziening en chemische industrie. Dat is de visie die het Nationaal Groeifonds-programma Groenvermogen NL nastreeft. Onlangs is hierbinnen het HyPRO-project van start gegaan, dat zich richt op de productie van groene waterstof. De TU/e gaat als één van de 58 partners in dit project op vier terreinen nieuwe kennis ontwikkelen.

Thijs de Groot, universitair hoofddocent in de elektrochemische procestechnologie aan de faculteit Chemical Engineering and Chemistry: “Electrolysers voor het ontleden van water bestaan allang op grote schaal. Alleen worden deze nu nog aangedreven door een continue stroombron, zoals een waterkrachtcentrale. Als we het hebben over groene waterstof moeten we overstappen op elektriciteit uit zon en wind. Deze stroombronnen zijn grillig: je hebt de ene keer een grote aanvoer van elektriciteit, en de andere keer wellicht helemaal niets.”

“De uitdaging van electrolysers is dat alles met alles samenhangt; het ultieme optimum vinden is dan ook lastig. De eerste stap is dus uitzoeken aan welke knoppen we op welke manier moeten draaien om het proces geschikt te maken voor grootschalige en economisch rendabele productie van groene waterstof.”

Lees het hele bericht op de site van de Technische Universiteit Eindhoven.

https://energyeducation.ca/encyclopedia/Types_of_hydrogen_fuel
Deel via: